Kwas Chlebowy - Serial Dokumentalny odc. 3
Kwas chlebowy znany jest od wieków, lecz w Polsce musimy odkryć go na nowo. Między innymi dlatego postanowiliśmy uwarzyć własny kwas chlebowy, a ponieważ lubimy pomagać, cały dochód ze sprzedaży przekażemy Fundacji Legii.
Na co zwracać uwagę przy projektowaniu etykiety, prowadzić komunikację, co z nazwą? Odpowiedź znajdziecie w tym odcinku.
Dodatkowo wywiad z Wikingiem, który opowie nam o kwasie chlebowym, fermentacji ze swojego punktu widzenia.
Dodatkowo zabierzemy Was do Piekarni Putka. Zobaczycie, gdzie powstaje Wasze ulubione pieczywo na naturalnym zakwasie i dowiecie się, jak rozpoznać prawdziwy chleb.
Goście odcinka:
Artur Napiórkowski, Bartek Łukasiewicz – thirst.pl
Piotr Romaniec – admin Jepiwki
Wiking – Adrian E. Gerard Linkiewicz
Partnerzy
Putka
https://www.putka.pl/
Fundacja Legii
https://www.legia.com/fundacja
YAKIMA CHIEF HOPS®
https://www.yakimachief.com/
thirst.pl
https://thirst.pl/
HAYB
https://haybcoffee.pl/
Ziołowy Zakątek
https://ziolowyzakatek.pl/
Dary Natury
https://darynatury.pl/
Pijalnia Ziół Dary Natury
https://pijalniadarynatury.pl/
Eticod
https://eticod.pl/
U.S. Department of Agriculture
https://www.usda.gov/
Ambasada Stanów Zjednoczonych Ameryki
https://pl.usembassy.gov/
DelicioUS!
https://delicious-usa.com/
Warszawski Festiwal Piwa
https://warszawskifestiwalpiwa.pl/
Projekt
https://wolnykraft.org/
—-
Animacja i postprodukcja audio: Łukasz Królak
Zdjęcia i montaż: Paweł Rosłaniec