Kwas Chlebowy - Serial Dokumentalny odc. 3

Kwas chlebowy znany jest od wieków, lecz w Polsce musimy odkryć go na nowo. Między innymi dlatego postanowiliśmy uwarzyć własny kwas chlebowy, a ponieważ lubimy pomagać, cały dochód ze sprzedaży przekażemy Fundacji Legii.

Na co zwracać uwagę przy projektowaniu etykiety, prowadzić komunikację, co z nazwą? Odpowiedź znajdziecie w tym odcinku.
Dodatkowo wywiad z Wikingiem, który opowie nam o kwasie chlebowym, fermentacji ze swojego punktu widzenia.

Dodatkowo zabierzemy Was do Piekarni Putka. Zobaczycie, gdzie powstaje Wasze ulubione pieczywo na naturalnym zakwasie i dowiecie się, jak rozpoznać prawdziwy chleb.

Goście odcinka:
🧠 ✏ Artur Napiórkowski, Bartek Łukasiewicz – thirst.pl
💥🍺 Piotr Romaniec – admin Jepiwki
🪓🛶 Wiking – Adrian E. Gerard Linkiewicz

 

Partnerzy

▪ Putka
https://www.putka.pl/

▪ Fundacja Legii
https://www.legia.com/fundacja

▪YAKIMA CHIEF HOPS®
https://www.yakimachief.com/

▪thirst.pl
https://thirst.pl/

▪HAYB
https://haybcoffee.pl/

▪Ziołowy Zakątek
https://ziolowyzakatek.pl/

▪Dary Natury
https://darynatury.pl/

▪Pijalnia Ziół Dary Natury
https://pijalniadarynatury.pl/

▪Eticod
https://eticod.pl/

▪U.S. Department of Agriculture
https://www.usda.gov/

▪Ambasada Stanów Zjednoczonych Ameryki
https://pl.usembassy.gov/

▪DelicioUS!
https://delicious-usa.com/

▪Warszawski Festiwal Piwa
https://warszawskifestiwalpiwa.pl/

▪Projekt
https://wolnykraft.org/

—-
Animacja i postprodukcja audio: Łukasz Królak
Zdjęcia i montaż: Paweł Rosłaniec