Kwas Chlebowy - Serial Dokumentalny odc. 8

Kwas chlebowy znany jest od wieków, lecz w Polsce musimy odkryć go na nowo. Między innymi dlatego postanowiliśmy uwarzyć własny kwas chlebowy, a ponieważ lubimy pomagać, cały dochód ze sprzedaży przekażemy Fundacji Legii.

W tym odcinku warzymy kwas chlebowy, mieszamy go z dodatkami, zawozimy do Pijalni Ziół, w której odbywa się nasza konferencja prasowa. Wprost z Pijalni Ziół przenosimy się do Sytego Chmielu. Zobaczcie koniecznie, co nasi goście mają do powiedzenia na temat kwasu chlebowego. Która z wersji będzie faworytem? Kwas chlebowy z kminkiem, kawą, chmielem, a może bez dodatków?

Goście specjalni:

Zuzanna Putka-Twardowska – Piekarnie Putka

Bartosz Marzec – Lody Speciality

Alicia Hernandez – Dział Rolny Ambasady Stanów Zjednoczonych w Warszawie

Michał „docent” Maranda

Kamil Dudek – Fundacja Legii

 Partnerzy

▪ Putka https://www.putka.pl/

▪ Fundacja Legii https://www.legia.com/fundacja ▪YAKIMA CHIEF HOPS® https://www.yakimachief.com/ ▪thirst.pl https://thirst.pl/ ▪HAYB https://haybcoffee.pl/ ▪Ziołowy Zakątek https://ziolowyzakatek.pl/ ▪Dary Natury https://darynatury.pl/ ▪Pijalnia Ziół Dary Natury https://pijalniadarynatury.pl/ ▪Eticod https://eticod.pl/ ▪U.S. Department of Agriculture https://www.usda.gov/ ▪Ambasada Stanów Zjednoczonych Ameryki https://pl.usembassy.gov/ ▪DelicioUS! https://delicious-usa.com/ ▪Warszawski Festiwal Piwa https://warszawskifestiwalpiwa.pl/ ▪Projekt https://wolnykraft.org/

—-

Animacja i postprodukcja audio: Łukasz Królak Zdjęcia i montaż: Paweł Rosłaniec