O nas

Połączyły nas ludzie i ich historie, bo doceniamy nie tylko co, ale jak zostało zrobione. Na co dzień pracujemy razem przy Warszawskim Festiwalu Piwa i wykorzystujemy jego popularność, żeby edukować i szerzyć nie tylko wysoką kulturę picia, ale przede wszystkim tworzyć otwartą, różnorodną i świadomą społeczność, która pomaga najsłabszym i najbardziej potrzebującym.

Razem z najbardziej pozytywnymi i kreatywnymi ludźmi ze światka piwa rzemieślniczego założyliśmy Stowarzyszenie na rzecz Polskiego Kunsztu Rzemieślniczego Wolny Kraft, które zajmuje się promocją rzemieślniczej pracy ludzi w całości oddanych swojej pasji.

Znamy się na organizacji, potrafimy łączyć kropki i tworzyć zwariowane, niestandardowe połączenia. Projekt, w którym tworzymy – właściwie od zera – idealny kwas chlebowy, jest największym i najbardziej skomplikowanym wydarzeniem w jakimkolwiek braliśmy udział. Wykorzystujemy w nim całe nasze doświadczenie i znajomości z lat pracy w różnych firmach, organizacjach oraz olbrzymie zaufanie jakim obdarzyli nas nasi Partnerzy i współpracownicy. My też chcemy pomóc – dlatego całość zysku ze sprzedaży naszego kwasu przeznaczymy na cel charytatywny.
 
Michał Lassota ma doświadczenie w pracy w mediach, trzecim sektorze oraz na rynku sztuki.
Paweł Leszczyński jest znawcą branży kraftowej, sensorykiem i sędzią piwnym, publicystą i podróżnikiem.
Michał Lassota, Paweł Leszczyński i ich jeszcze nieuwarzony kwas chlebowy